Prečo by mali muži pomáhať v domácnosti

Sobotňajšie upratovanie pozná každý z nás a nie všetci ho obľubujeme. Veď komu by sa predsa chcelo po celom pracovnom týždni stráviť jeden z dvoch voľných dní práve na upratovanie. Veru nie je to lákavá predstava pre nikoho z nás, ale predsa nemôžeme nechať náš byt neuprataný a raz by sme ho upratať aj tak museli, a preto sa tejto činnosti musí niekto z domácnosti aj chytiť.mytí auta.jpg
V každej domácnosti by, ale mali upratovať nie len ženy, ako to bolo kedy pretože kedy ženy nepracovali a ich starosťou bolo starať sa o domácnosť, hospodárstvo a deti. Ale dnes je už iná doba a ženy, tak ako muži pracujú rovnako. Preto by všetky povinnosti spojené s upratovaním bytu a domu nemali ostať iba na ženách. Ale dnešná doba ide vpred a naozaj aj mnohí muži, chcú pomôcť svojím polovičkám v domácnostiach, pretože vedia, aké to majú ženy ťažké.
Čo z toho teda majú muži ak pomôžu a priložia ruku k dielu a pri upratovaní domácnosti sa radi zúčastnia. houbička.jpgOkrem dobrého pocitu na duši, že muži pomohli svojim ženám a nemusia sa pozerať na to, ako je žena zničená, si ušetria aj občasnú hádku, keď má žena už dosť a začne sa hádať s mužom prečo je nepomôže. Spoločné upratovanie pritom utužuje vzťah medzi partnermi, pretože si musia spoločne naplánovať kto čo urobí, kto čo umyje, a pritom sa môžu na seba spoľahnúť, že to tá dotyčná osoba urobí. Napríklad si môžete rozdeliť, kto bude umývať riad tento týždeň. Ak viete napríklad, že váš manžel má v práci ťažký týždeň vezmite si služby umývania riadu vy, pretože keď má partner ťažký týždeň v práci nebolo by najlepšie ešte viac ho zaťažovať. A to isté by malo platiť aj naopak a to nie len pri činností ako umývanie riadu.
Muži by si napríklad mohli upratať svoje garáže. Aj tak väčšinu vecí v garáži patrí v domácnosti chlapovi, a keď si veci v garáži poprace sám, bude aj vedieť, kde si čo položil.