Čo budete skutočne potrebovať?

Predsa len mamou sa nikto z nás nenarodí. Pod srdcom nosíte to najdrahšie na svete a možno sa aj trochu bojíte, ako všetko zvládnete a ako to dopadne.nožka

Existuje jasná odpoveď: láskyplnú náruč, zvyšok už príde sám.Samozrejme sa nevyhnete ani nakupovaniu výbavičky. Len je potrebné si ujasniť, čo skutočne kúpiť a čo je už úplne zbytočné.

Niektoré skúsené mamičky radia: „Urobte si zoznam!“

Nevyhnutné položky
· jednorazové plienky v najmenšej veľkosti
· základné oblečenie
· látkové plienky
· postieľka alebo kolíska + vybavenie
· kočík
· detská kozmetika
· vanička, osuška a žinkadítě

Väčšinou zistíte až po pôrode, čo budete skutočne potrebovať. Ak nebudete môcť dojčiť, potom vás čaká nákup dojčenských fliaš spolu s umelým mliekom. Svojmu bábätku môžete tiež kúpiť napríklad kolotoč nad postieľku, ktorý mu zahrá uspávanku a tak ho dokonale dostane do ríše snov. Bábätká milujú svetielka a pohyblivé časti, ale najviac zo všetkého je to váš hlas, ktorý ich dokáže dokonale upokojiť.

Niektoré mamičky tiež nedajú dopustiť na prebaľovací pult, ktorý si môžu umiestniť buď priamo v kúpeľni alebo v izbičke. Na výber máte hneď z niekoľkých variantov. Niektoré majú tvar penovej podložky alebo si môžete zaobstarať rovno prebaľovací komodu, ktorá vám bude neskôr slúžiť ako súčasť izbičky. Navyše je to veľmi praktická záležitosť, slúži aj na uloženie plienok alebo kozmetiky. Môžete si vyberať z krásnych farieb a taktiež materiálu. Kvalitnému masívu sa ale aj tak nič nevyrovná. Záleží tiež veľa na tom, koľko máte na podobného pomocníka miesta. Nemenej dôležitú úlohu hrá tiež cena. Veľmi príjemnou alternatívou je potom bazárová ponuka, kde si môžete vybrať taký kúsok od inej mamičky vo veľmi dobrom stave. Ušetríte si tak peknú samu peňazí, ktorá sa vám bude hodiť inde.pult

Všetko už je len na vašom uvážení. Nechajte sa inšpirovať napríklad tu:.

Dajte si na čas a všetko starostlivo uvážte. Veď nemusíte mať všetky doplnky na svete. Vášmu bábätku aj tak najviac svedčí spokojná mamička a otecko.