FC Barcelona vs. Juventus Turín

V tohtoročnej edícii futbalovej Ligy majstrov sa vo štvrťfinále vyraďovacej časti tejto súťaže stretli dva veľkokluby. Na jednej strane to bol Juventus Turín, ktorý je v súčasnosti suverénom najvyššej futbalovej ligy v Taliansku – Serie A. Proti nemu stál katalánsky veľkoklub zo Španielska FC Barcelona, ktorý je v poslednom období jeden z najúspešnejších klubov futbalovej Ligy majstrov.
míč na stadionu
Na základe toho bol miernym favoritom práve FC Barcelona. Každý kto však rozumie futbalu a sledoval tohtoročný vývoj Ligy majstrov vedel, že pôjde minimálne o veľmi vyrovnaný dvojzápas.

Všetky papierové predpoklady sa zrútili už v prvom stretnutí v Turíne, ktoré Juventus vyhral jednoznačne rozdielom triedy 3:0, keď už v polčase viedol 2:0. Základom tohto víťazstva bola tradične kvalitná defenzíva, ktorá bolo doplnená efektivitou v ofenzíve, čo prinieslo výsledok v podobe výbornej východiskovej pozície pred odvetou.
muž na fotbale
Pred odvetným zápasom však hráči FC Barcelona verili vo futbalový zázrak v podobe obratu celkového skóre vo svoj prospech. Na tento duel nastúpili oba celky v nasledovných zostavách:

FC Barcelona
ter Stegen – Pique, Umtiti, Jordi Alba, Sergi Roberto, Busquets, Rakitić, Iniesta ©, Messi, Neymar, Luis Suárez

Juventus Turín
Buffon © – Chiellini, Bonucci, Alex Sandro, Dani Alves, Pjanić, Khedira, Dybala, Mandžukić, Cuadrado, Higuaín

Zápas sa niesol v duchu predpokladanej taktiky, keď FC Barcelona sa snažila svojím vysokým percentom držania lopty na súperovej polovici dosiahnuť prvý gól, ktorý by ju mohol naštartovať za celkovým obratom. Skúsené družstvo Juventusu však svojou vyspelou a elastickou obranou neumožňovalo dostať sa domácim hráčom do vyložených príležitostí. Zápas sa nakoniec skončil bezgólovou remízou.
šachy a míč
Čo je však najpodstatnejšie, Turín proti najlepšiemu útoku sveta – Messi, Neymar, Suárez – nedostal v oboch zápasoch ani jeden gól a maximálne zaslúžene postúpil do semifinále tejto súťaže.